סיפורו של הבייגל

האגדה מספרת שבשנת – 1683 בווינה שבאוסטריה, אופה יהודי מקומי רצה להודות למלך פולין שהגן על אנשי כפרו מפני הפולשים התורכים.

האופה הכין לחמנייה קשה מיוחדת, בצורת עיגול, בדומה למסלול הרכיבה בגרמניה וכך הנציח את המקום האהוב על מלכו.

הבייגל הפך להיות נפוץ מאד בפולין והגיע גם לרוסיה, שם הוא נקרא בובליקי.

כאשר הגיעו היהודים, המזרח אירופאים לאמריקה בסוף המאה ה-19, הם הביאו איתם את הבייגל. השורשים של הבייגל באמריקה התמסדו בניו יורק בשנים 1910-1915 עם הקמת ארגון "אופי הבייגל המקומי" אשר החליטו שהחברות בארגון זה תעבור בירושה בלבד. אפייה מקצועית של הבייגל דורשת ידיעת דרך האפייה ולכן הבנים של האופים למדו את המלאכה במשך חודשים. העבודה הייתה איטית וקשה, הרווח היה נמוך, קופסא של 64 בייגל נמכרה ב-19 סנט. באמצע שנות החמישים החלו להתפשט ברחבי ארה"ב מאפיות של הבייגל. ב-1960 דן תומפסון המציא את המכונה הראשונה לאפיית בייגל.



וה-בייגל הוא מוצר הלחם היחיד שמורתח קודם לאפייה, זה מה שנותן לו את המרקם הפריך והמיוחד שלו.

התפריט שלנו
התרשמו ממגוון ומאיכות המוצרים של טל בייגלס. הכינו לעצמכם ארוחה ואנו נשלח לכם אותה הביתה במהירות!
למידע נוסף
השאירו כאן את פרטיכם, ונציגנו ישובו אליכם בהקדם עם מענה מקצועי ויעיל
בואו לטעום

טל בייגלס - קרליבך 41, תל אביב | טל: 03-5610564 | משלוחים |